Gruyère är en mycket uppskattad gul hårdost, tillverkad av komjölk. Gruyère är uppkallad efter den lilla staden Gruyères i Schweiz. Den har sitt ursprung i kantonerna Fribourg, Vaud, Neuchâtel, Jura och Bern. Fransk Gruyère måste ha hål enligt franska jordbrukslagstiftningen medan hål vanligtvis inte förekommer i schweizisk Gruyère. Fromalp Gruyere Reserve är lagrad ca 10 månader. Den är lika god att använda som matlagningsost, till exempel i fransk löksoppa, men är också mycket uppskattad på en lyxig ostbricka.
Storlek
2550gram
Opastöriserad MJÖLK, salt, syrningskultur, löpe.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1660 kJ |
Energi | 400 kcal |
Fett | 32 g |
- Varav mättat fett | 19 g |
Kolhydrat | 0.1 g |
- Varav sockerarter | 0.1 g |
Protein | 27 g |
Salt | 1.5 g |
Förvaras i 4°C till 8°C för optimal hållbarhet upp till 60 dagar.
Förvaringstemperatur
4°C till 8°C
Total hållbarhet
Upp till 60 dagar
Tillverkningsland
Schweiz
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 27g protein.
Per 100g portion innehåller Gruyère Rés opast 0.1g kolhydrater tillsammans med 32g fett.
Gruyère Rés opast innehåller allergenet mjölk.
Gruyère Rés opast tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.