Cheddar är en av ostvärldens celebriteter. Osten härstammar från byn Cheddar i Somerset, England, och har tillverkats sedan medeltiden. Idag tillverkas cheddar över hela världen. När det gäller lagringen så händer det mycket när man lagrar en cheddar länge. Från att vara tämligen mild och len tenderar lagrad cheddar att formligen explodera i smaker. Falbygdens® Cheddar är en extra stark och vällagrad cheddar. Den är verkligen extra smakrik och är inget att rekommendera för nybörjare. Långlagrad ost som denna passar på smörgås, i matlagning och till ostbricka.
Storlek
2700gram
Svensk pastöriserad MJÖLK, salt, syrningskultur, ystenzym, konserveringsmedel (E251, E202, E235).
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1621 kJ |
Energi | 391 kcal |
Protein | 25 g |
Kolhydrat | 0 g |
Salt | 1.4 g |
- Varav mättat fett | 20 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Fett | 32 g |
Förvaras i 2°C till 10°C för optimal hållbarhet upp till 90 dagar.
Förvaringstemperatur
2°C till 10°C
Total hållbarhet
Upp till 90 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 25g protein.
Per 100g portion innehåller Cheddar extra lagrad hårdost 0g kolhydrater tillsammans med 32g fett.
Cheddar extra lagrad hårdost innehåller allergenet mjölk.
Cheddar extra lagrad hårdost tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.