Fruktig, nötig, med inslag av hö. Osten har en krämig läderliknande, lite fuktig gulbrun yta. Konsistensen är mjuk och spänstig. Två lager av blank ost separeras av ett tunt lager aska. Historien säger att först användes morgonmjölken och sedan kvällsmjölken till osten. För att den inte skulle bli förstörd under dagen ströddes aska över ostmassan.
Storlek
5000gram
Opastöriserad komjölk,salt,mjölksyrakultur,ostlöpe,vegetabilisk kol
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1461 kJ |
Energi | 352 kcal |
Fett | 28 g |
- Varav mättat fett | 20 g |
Kolhydrat | 1 g |
- Varav sockerarter | 1 g |
Protein | 24 g |
Salt | 0.1 g |
Förvaras i 2°C till 8°C för optimal hållbarhet upp till 55 dagar.
Förvaringstemperatur
2°C till 8°C
Total hållbarhet
Upp till 55 dagar
Tillverkningsland
Frankrike
Företag
Skånemejerier Storhushåll AB
Org.nr: 5565273686
I en portion på 100g finns det 24g protein.
Per 100g portion innehåller Morbier 1g kolhydrater tillsammans med 28g fett.
Morbier innehåller allergenet mjölk.
Morbier tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Skånemejerier Storhushåll AB på följande sätt: Telefon: 040-31 39 00. E-post: storhushall@skanemejerier.se.