Falbygdens® Whisky cheddar är en stark hårdost smaksatt med whisky som ger sting och rund karaktär. Det var på 1960-talet som Folke Andersson, grundaren till Falbygdens Ost, kom på idén att injicera whisky i cheddarosten. Än idag används exakt samma metod – whiskyn injiceras under lagringstiden och får dra in i osten för att ge den rätta karaktären. Whisky cheddar är självklar på buffé och en riktig klassiker på julbordet. Den är även god som hårdost på ostbricka och kan med fördel gröpas ur med sked och avnjutas i stora bitar.
Storlek
370gram
Svensk pastöriserad MJÖLK, salt, syrningskultur, ystenzym, konserveringsmedel (E251, E202, E235), whisky.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1621 kJ |
Energi | 391 kcal |
Protein | 25 g |
Kolhydrat | 0 g |
Salt | 1.4 g |
- Varav mättat fett | 20 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Fett | 32 g |
Förvaras i 2°C till 10°C för optimal hållbarhet upp till 45 dagar.
Förvaringstemperatur
2°C till 10°C
Total hållbarhet
Upp till 45 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 25g protein.
Per 100g portion innehåller Whisky cheddar hårdost 0g kolhydrater tillsammans med 32g fett.
Whisky cheddar hårdost innehåller allergenet mjölk.
Whisky cheddar hårdost tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.