Av varje helost på 18 kilo blir det endast två mittbitar när osten delas. Med sin fylliga, karaktäristiska smak är den perfekt till helgen, för fester och högtider. Servera den rumstempererad på buffé, eller skär den i bitar till ostbricka. Västerbottensost® är en grynpipig, smakrik, hårdost av norrländsk komjölk. Osten lagras i minst 14 månader för att uppnå sin unika smak. I mittbiten kan du ibland märka av knastriga, vita kristaller, då vet du att osten lagrats länge! Osten är tillverkad ända sedan 1872 och kan bara tillverkas vid det lilla mejeriet i Burträsk. Västerbottensost® är Kunglig Hovleverantör och en unik bit av svensk mathistoria.
Storlek
1000gram
Ingredienser: Pastöriserad norrländsk MJÖLK, salt, mjölksyrakultur, löpe, konserveringsmedel E202, E235 och E251.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1650 kJ |
Energi | 390 kcal |
Fett | 33 g |
- Varav mättat fett | 21 g |
Kolhydrat | 0 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 24 g |
Salt | 1.2 g |
Kalcium | 680 mg |
Förvaras i 4°C till 10°C för optimal hållbarhet upp till 111 dagar.
Förvaringstemperatur
4°C till 10°C
Total hållbarhet
Upp till 111 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Norrmejerier ek för.
Org.nr: 794700-2296
Kontakt
Mariehemsvägen 210
906 50 Umeå
I en portion på 100g finns det 24g protein.
Per 100g portion innehåller Original mittbit 0g kolhydrater tillsammans med 33g fett.
Original mittbit innehåller allergenet mjölk.
Original mittbit tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Norrmejerier ek för. på följande sätt: Adress: Mariehemsvägen 210, 906 50 Umeå.