Västerbottensost® är en svensk grynpipig hårdost gjord på norrländsk komjölk och tillverkad vid det lilla mejeriet i Burträsk i Västerbotten. Den har en karaktäristisk, fyllig smak och en lagringstid om minst 14 månader. Svårskivad, men ändå älskad till såväl smörgåsen som riven i matlagningen till paj, tacos eller gratäng. Även utmärkt på ostbricka! Osten är tillverkad ända sedan 1872 då mejerskan Ulrika Eleonora Lindström skapade det hemliga receptet. Sedan 1990 är Västerbottensost® Kunglig Hovleverantör och har serverats på många kungliga tillställningar och Nobelmiddagen. Västerbottensost® är helt enkelt en unik bit av svensk mathistoria.
Storlek
450gram
Ingredienser: Pastöriserad norrländsk MJÖLK, salt, mjölksyrakultur, löpe, konserveringsmedel E202, E235 och E251.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1650 kJ |
Energi | 390 kcal |
Fett | 33 g |
- Varav mättat fett | 21 g |
Kolhydrat | 0 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 24 g |
Salt | 1.2 g |
Kalcium | 680 mg |
Förvaras i 4°C till 10°C för optimal hållbarhet upp till 111 dagar.
Förvaringstemperatur
4°C till 10°C
Total hållbarhet
Upp till 111 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Norrmejerier ek för.
Org.nr: 794700-2296
Kontakt
Mariehemsvägen 210
906 50 Umeå
I en portion på 100g finns det 24g protein.
Per 100g portion innehåller Original 0g kolhydrater tillsammans med 33g fett.
Original innehåller allergenet mjölk.
Original tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Norrmejerier ek för. på följande sätt: Adress: Mariehemsvägen 210, 906 50 Umeå.