En grynpipig ost som lagras under ständig tillsyn i över ett år och smaksätts med ett kryddigt brännvin. Falbygdens® Morfars Brännvin 12 mån 31% är Sveriges första brännvinsost. Det är en lagrad hårdost med kraftfull, rund och fyllig karaktär. Osten passar fint till skaldjur och kan med fördel användas i matlagningen. Vällagrad ost, som Morfars Brännvin, avnjuts helst rumstempererad och gärna tjockt skivad på knäckebröd eller på en ostbricka. Kanter som blir över kan med fördel rivas och frysas in och sedan tas fram vid behov.
Storlek
12900gram
Svensk pastöriserad MJÖLK, salt, syrningskultur, ystenzym, kalciumklorid, konserveringsmedel (E202), brännvin.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1614 kJ |
Energi | 389 kcal |
Fett | 31 g |
- Varav mättat fett | 20 g |
Kolhydrat | 0 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 26 g |
Salt | 1.3 g |
Förvaras i 2°C till 10°C för optimal hållbarhet upp till 70 dagar.
Förvaringstemperatur
2°C till 10°C
Total hållbarhet
Upp till 70 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 26g protein.
Per 100g portion innehåller Morfars Brännv 12m 0g kolhydrater tillsammans med 31g fett.
Morfars Brännv 12m innehåller allergenet mjölk.
Morfars Brännv 12m tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.