Njut av en riktig klassiker – schweizisk hårdost lagrad i grotta. Grottan ligger i Lucerne-distriktet och det är endast ost av den finaste kvaliteten som lagras här. Luften i grottan är frisk och mineralrik med en året-runt-temperatur på 12,5 grader samt en luftfuktighet på 94%. Det råder här perfekta förhållanden för lagring av den här ostspecialiteten och osten lagras i 12 månader under stor omsorg av den kunniga "grottmästaren". Falbygdens® Rekommenderar Gruyere Grottlagrad påminner lite om Emmentaler och har en kraftig nötliknade smak med fruktiga undertoner. Den är god att använda både som matlagningsost och på ostbricka.
Storlek
130gram
Opastöriserad MJÖLK, salt, löpe, syrningskultur.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1660 kJ |
Energi | 400 kcal |
Fett | 32 g |
- Varav mättat fett | 19 g |
Kolhydrat | 0 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 27 g |
Salt | 1.5 g |
Förvaras i högst 8°C för optimal hållbarhet upp till 41 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 8°C
Total hållbarhet
Upp till 41 dagar
Tillverkningsland
Schweiz
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 27g protein.
Per 100g portion innehåller Gruyère grottlagrad opast hårdost 0g kolhydrater tillsammans med 32g fett.
Gruyère grottlagrad opast hårdost innehåller allergenet mjölk.
Gruyère grottlagrad opast hårdost tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.