Njut av Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller opast – en god opastöriserad ost till ostbrickan. Appenzeller är en av de äldsta ostsorterna från Schweiz, med anor från medeltiden. Den tillverkas framförallt i Appenzell-regionen i nordöstra Schweiz. Fram till början av 1900-talet gjordes osten för hand av bergsherdarna och de största konsumenterna på den tiden var munkarna. Appenzeller liknar Emmentaler och Gruyère, men har en lite kraftigare och fruktigare smak som får sin speciella karaktär av att den våtbehandlas med en blandning av vitt vin och olika kryddor under lagringen. Prova att servera en bit Appenzeller tillsammans med körsbärsmarmelad på en lyxig ostbricka.
Storlek
200gram
Opastöriserad MJÖLK, löpe, syrningskultur, salt.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1626 kJ |
Energi | 392 kcal |
Fett | 32 g |
- Varav mättat fett | 19 g |
Kolhydrat | 0 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 25 g |
Salt | 1.3 g |
Förvaras i högst 8°C för optimal hållbarhet upp till 21 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 8°C
Total hållbarhet
Upp till 21 dagar
Tillverkningsland
Schweiz
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 25g protein.
Per 100g portion innehåller Appenzeller opast 0g kolhydrater tillsammans med 32g fett.
Appenzeller opast innehåller allergenet mjölk.
Appenzeller opast tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.