En smakrik ost till ostbrickan! Falbygdens® Rekommenderar Appenzeller Extra är en god och anrik ost från Schweiz. Som namnet antyder tillverkas osten i Appenzell-regionen. Osten liknar både Emmentaler och Gruyère, men har en kraftigare och fruktigare smak. Osten görs på opastöriserad komjölk och får sin speciella karaktär av att den behandlas med en blandning av vitt vin och olika kryddor under lagringen. Fram till 1900-talet gjordes osten för hand av bergsherdarna och fraktades till dalen med hästar. Appenzeller Extra lagras i minst sex månader och har en karaktärsfull smak och stark doft. Den passar på en lyxig ostbricka, men är också en god matlagningsost.
Storlek
135gram
Opastöriserad koMJÖLK, salt, löpe, syrningskultur.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1630 kJ |
Energi | 392 kcal |
Fett | 32 g |
- Varav mättat fett | 19 g |
Kolhydrat | 1 g |
- Varav sockerarter | 0.5 g |
Protein | 25 g |
Salt | 1.6 g |
Förvaras i högst 8°C för optimal hållbarhet upp till 21 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 8°C
Total hållbarhet
Upp till 21 dagar
Tillverkningsland
Schweiz
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 25g protein.
Per 100g portion innehåller Appenzeller opast 1g kolhydrater tillsammans med 32g fett.
Appenzeller opast innehåller allergenet mjölk.
Appenzeller opast tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.