Emmi Appenzeller extra är en perfekt smakrik ost när du vill komponera en ostbricka med variation. Osten liknar både Emmentaler och Gruyère, men har en kraftigare och fruktigare smak eftersom den våtbehandlas med en blandning av vitt vin och olika kryddor under lagringen. Appenzeller är en av de äldsta ostsorterna från Schweiz, med anor sedan medeltiden. Den tillverkas framförallt i Appenzell-regionen. Fram till början av 1900-talet gjordes Appenzeller för hand av bergsherdarna och de största konsumenterna då var munkarna på klostret St Gallen. Idag är Appenzeller från Falbygdens en självklarhet på en lyxig ostbricka.
Storlek
6480gram
Opastöriserad koMJÖLK, salt, löpe, syrningskultur.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1630 kJ |
Energi | 392 kcal |
Protein | 25 g |
Kolhydrat | 1 g |
Salt | 1.6 g |
- Varav mättat fett | 19 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Fett | 32 g |
Förvaras i 4°C till 8°C för optimal hållbarhet upp till 60 dagar.
Förvaringstemperatur
4°C till 8°C
Total hållbarhet
Upp till 60 dagar
Tillverkningsland
Schweiz
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 25g protein.
Per 100g portion innehåller Appenzeller extra opast 32% hårdost 1g kolhydrater tillsammans med 32g fett.
Appenzeller extra opast 32% hårdost innehåller allergenet mjölk.
Appenzeller extra opast 32% hårdost tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.