Emmi Appenzeller är en perfekt ost till ostbricka. Den liknar både Emmentaler och Gruyère, men har en kraftigare och fruktigare smak som får sin speciella karaktär av att den våtbehandlas med en blandning av vitt vin och olika kryddor under lagringen. Appenzeller är en av de äldsta ostsorterna från Schweiz, med anor från medeltiden. Den tillverkas framförallt i Appenzell-regionen i nordöstra Schweiz. Fram till början av 1900-talet gjordes osten för hand av bergsherdarna. De största konsumenterna på den tiden var munkarna på klostret St Gallen. Idag är den en självklarhet på en lyxig ostbricka!
Storlek
6400gram
Opastöriserad koMJÖLK, salt, löpe, syrningskultur.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1630 kJ |
Energi | 392 kcal |
Fett | 32 g |
- Varav mättat fett | 19 g |
Kolhydrat | 1 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 25 g |
Salt | 1.6 g |
Förvaras i 4°C till 8°C för optimal hållbarhet upp till 60 dagar.
Förvaringstemperatur
4°C till 8°C
Total hållbarhet
Upp till 60 dagar
Tillverkningsland
Schweiz
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 25g protein.
Per 100g portion innehåller Appenzeller 32% 1g kolhydrater tillsammans med 32g fett.
Appenzeller 32% innehåller allergenet mjölk.
Appenzeller 32% tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.