Är det någon blåmögelost som är världsberömd, så är det Roquefort. Kungen av dessertost utvecklar sin fina smak i kalkstensgrottorna Combalou i södra Frankrike. Råvaran är fårmjölk, vilket också känns i smaken – denna ädelost är verkligen kraftfull, smakrik och salt. Många föredrar därför ett sött portvin eller Sauternes till sin Roquefort. Byborna i Roquefort dricker helst ett trevligt rödvin till sin specialitet. Oavsett val av dryck är Papillon Roquefort opast en god och pikant ost till ostbricka.
Storlek
1400gram
Opastöriserad fårMJÖLK, salt (kraftigt saltad), löpe, syrningskultur, mognadskultur, Penicillium Roqueforti.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1507 kJ |
Energi | 364 kcal |
Fett | 32 g |
- Varav mättat fett | 23 g |
Kolhydrat | 0.5 g |
- Varav sockerarter | 0.5 g |
Protein | 19 g |
Salt | 3.2 g |
Förvaras i högst 8°C för optimal hållbarhet upp till 90 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 8°C
Total hållbarhet
Upp till 90 dagar
Tillverkningsland
Frankrike
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 19g protein.
Per 100g portion innehåller Roquefort opast 32% blåmögelost 0.5g kolhydrater tillsammans med 32g fett.
Roquefort opast 32% blåmögelost innehåller allergenet mjölk.
Roquefort opast 32% blåmögelost tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.