Är det någon dessertost som är världsberömd, så är det Roquefort. Den kraftfulla, smakrika kungen av blåmögelost utvecklar sin fina smak i Combalou-grottorna i södra Frankrike. Råvaran är fårmjölk vilket känns i smaken – denna ädelost är både stark och salt. Därför föredrar många ett sött vin som Sauternes eller portvin till sin Roquefort. Byborna i Roquefort dricker helst vanligt rödvin till sin specialitet. Oavsett val av dryck är Papillon Roquefort opast en god och pikant ost till ostbricka.
Storlek
100gram
Opastöriserad FÅRMJÖLK, salt, löpe, syrningskultur, mognadskultur, Penicillium Roqueforti.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1572 kJ |
Energi | 379 kcal |
Fett | 32 g |
- Varav mättat fett | 20 g |
Kolhydrat | 1.8 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 21 g |
Salt | 3.6 g |
Förvaras i högst 8°C för optimal hållbarhet upp till 80 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 8°C
Total hållbarhet
Upp till 80 dagar
Tillverkningsland
Frankrike
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 21g protein.
Per 100g portion innehåller Roquefort opast 1.8g kolhydrater tillsammans med 32g fett.
Roquefort opast innehåller allergenet mjölk.
Roquefort opast tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.