Gräddmjuk blåmögel Måneskær är en mild, krämig blåmögelost. Vi tillverkar osten på Gjesing Mejeri. Långlagring är nyckeln till den välbalanserade smaken och krämiga texturen. Lagringen sker aerobt i två omgångar och under betydligt längre tid än vanligt när det gäller blåmögelost. Den första lagringsperioden sker vid hög temperatur för att få möglet att växa och utveckla enzymer. Den andra delen av lagringen sker i ett svalt ostlager, där enzymerna får tid att verka. Osten är inpackad i folie under lagringsprocessen för att undvika dehydrering. Osten är samtidigt stor, vilket ger en bra balans i mogningen på grund av förhållandet mellan ostens yttre och inre. Grundtanken med osten: Att utforska aerob långlagring av stora blåmögelostar. Ostens namn: Osten påminner med sin stora, runda form och gulaktiga nyans som har dekorerats med blå färg från möglet om en måne, därav namnet Måneskær, översatt Månsken.
Storlek
1800gram
MJÖLK och GRÄDDE, Salt, Syrningskultur, Ystenzym (mikrobiellt), Blåmögel kultur, Mogningskultur
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1841 kJ |
Energi | 446 kcal |
Fett | 43 g |
- Varav mättat fett | 27 g |
Kolhydrat | 0.5 g |
- Varav sockerarter | 0.5 g |
Protein | 14 g |
Salt | 1.7 g |
Förvaras i 2°C till 8°C för optimal hållbarhet upp till 70 dagar.
Förvaringstemperatur
2°C till 8°C
Total hållbarhet
Upp till 70 dagar
Tillverkningsland
Danmark
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 14g protein.
Per 100g portion innehåller Månskær 0.5g kolhydrater tillsammans med 43g fett.
Månskær innehåller allergenet mjölk.
Månskær tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.