Favorit från Spanien med mild kryddig smak, tydlig sälta och behaglig nötighet. Osten är gjord på opastöriserad fårmjölk och har en härlig konsistens som långsamt smälter i munnen. Vid tillverkning av en äkta Manchego används oskummad mjölk från får som har betat i La Mancharegionen. Lagringstiden kan variera mellan två månader och två år, och smakerna utvecklas mer ju längre den lagras – Falbygdens® Manchego DO Valdehierro opast har lagrats i cirka 12 månader. Ostarna smakar utmärkt på en bit färskt bröd, i en sallad eller på gratängen. Den är också en härlig hårdost till ostbricka.
Storlek
3000gram
Opastöriserad fårMJÖLK, salt, kalciumklorid, syrningskultur, löpe, konserveringsmedel (E1105 (ÄGG)). Kanten är inte ätbar.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller ägg och mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1875 kJ |
Energi | 452 kcal |
Fett | 39 g |
- Varav mättat fett | 25 g |
Kolhydrat | 0.5 g |
- Varav sockerarter | 0.5 g |
Protein | 26 g |
Salt | 1.8 g |
Förvaras i 2°C till 4°C för optimal hållbarhet upp till 200 dagar.
Förvaringstemperatur
2°C till 4°C
Total hållbarhet
Upp till 200 dagar
Tillverkningsland
Spanien
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 26g protein.
Per 100g portion innehåller Manchego DOP opast 0.5g kolhydrater tillsammans med 39g fett.
Manchego DOP opast innehåller följande allergener: ägg och mjölk.
Manchego DOP opast tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.