En älskad blåmögelost med kryddig och kraftfull smak med mycket sälta. Falbygdens® Rekommenderar Gorgonzola Piccante passar utmärkt som dessertost till en lyxig ostbricka. Den är även en uppskattad matlagningsost och används då främst till pastasås eller som pizzaost. Denna berömda ost skapades i byn Gorgonzola, i Lombardiet. På den stora mjölkmängd som man fick när kreaturen skulle ner från alpbetena, ystades en ost som skulle kunna lagras under ganska lång tid. Möglet tillsätts redan vid ystningen och ostarna prickas sedan med luftsprutor vid lagringen för att möglet ska få rätt spridningseffekt. Först efter ett par månaders lagring i grottorna får osten sin marmorering. Gorgonzola Piccante är skarpare och saltare än Gorgonzola Dolce och är något fastare i konsistensen.
Storlek
210gram
Pastöriserad koMJÖLK, salt, löpe, syrningskultur, mögelkultur.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1375 kJ |
Energi | 330 kcal |
Fett | 26 g |
- Varav mättat fett | 17 g |
Kolhydrat | 0 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 19 g |
Salt | 1.5 g |
Förvaras i högst 8°C för optimal hållbarhet upp till 28 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 8°C
Total hållbarhet
Upp till 28 dagar
Tillverkningsland
Italien
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 19g protein.
Per 100g portion innehåller Gorgonzola Piccant 0g kolhydrater tillsammans med 26g fett.
Gorgonzola Piccant innehåller allergenet mjölk.
Gorgonzola Piccant tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.