Danablu grädd är en klassiskt krämig blåmögelost med medelstark smak och lagom sälta. Falbygdens® Rekommenderar Danablu grädd är en ädelost som är perfekt smakgivare i pajer, soppor och såser, men också en god ost på din ostbricka. Danablu uppfanns i Danmark 1927 och säljs idag över hela världen. Att tillverka en smakrik ädelost är en konst som danskarna länge varit mycket duktiga på. Ett mögelämne tillsätts och bildar ostens mögelstruktur. Möglet ympas in vid ostens ystning. Med nålar injiceras luft i osten varvid syre kommer in i osten och mögelutvecklingen startar. När ostarna lagrats i 2-5 månader är de klara för konsumtion.
Storlek
160gram
Pastöriserad MJÖLK, salt, syrningskultur, ystenzym, mögelkultur, lipas, kalciumklorid.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1653 kJ |
Energi | 400 kcal |
Fett | 37 g |
- Varav mättat fett | 23 g |
Kolhydrat | 0.5 g |
- Varav sockerarter | 0.5 g |
Protein | 17 g |
Salt | 3.2 g |
Förvaras i högst 8°C för optimal hållbarhet upp till 28 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 8°C
Total hållbarhet
Upp till 28 dagar
Tillverkningsland
Danmark
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 17g protein.
Per 100g portion innehåller Danablu grädd 0.5g kolhydrater tillsammans med 37g fett.
Danablu grädd innehåller allergenet mjölk.
Danablu grädd tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.