Falbygdens® Rekommenderar Danablu är en klassisk dansk blåmögelost med medelstark smak och lagom sälta. Danskarna har länge varit mycket duktiga på att tillverka ädelost av typen blue cheese. Danablu uppfanns 1927 som ett alternativ till Roquefort. Denna ost har blivit en stor framgång och säljs över hela världen. Att tillverka en smakrik ädelost är en konst. Ett mögelämne ympas in vid ostens ystning och bildar ostens mögelstruktur. Med hjälp av nålar injiceras luft i osten. Syre kommer då in i osten och mögelutvecklingen startar. När ostarna lagrats i 2-5 månader är de klara att avnjutas.
Storlek
185gram
Pastöriserad MJÖLK, salt, syrningskultur, ystenzym, mögelkultur, lipas, kalciumklorid.
För din säkerhet vill vi uppmärksamma att denna produkt innehåller mjölk. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1415 kJ |
Energi | 341 kcal |
Fett | 29 g |
- Varav mättat fett | 18 g |
Kolhydrat | 0.5 g |
- Varav sockerarter | 0.5 g |
Protein | 20 g |
Salt | 3.3 g |
Förvaras i 2°C till 8°C för optimal hållbarhet upp till 21 dagar.
Förvaringstemperatur
2°C till 8°C
Total hållbarhet
Upp till 21 dagar
Tillverkningsland
Danmark
Företag
Arla Foods AB
Org.nr: 556579-4400
I en portion på 100g finns det 20g protein.
Per 100g portion innehåller Danablu 0.5g kolhydrater tillsammans med 29g fett.
Danablu innehåller allergenet mjölk.
Danablu tillverkas i en miljö utan deklarerade spår av allergener.
Du kan kontakta Arla Foods AB på följande sätt: Telefon: 08-789 50 00. E-post: VCD@arlafoods.com. Adress: Rättarvägen 3, 169 68 Solna.