Ytterlåret är en grov muskel. För att bryta ner bindväven behöver den tillagas under en längre tid med fuktig värme. Vanligtvis kallas den för nötstek eller oxstek och används mest som grytbitar. Den passar utmärkt till biffstroganoff, wok och i grytor. Produkten är av svenskt kött.
Nötkött 100 %
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 466 kJ |
Energi | 111 kcal |
Fett | 2.8 g |
- Varav mättat fett | 1.2 g |
Kolhydrat | 0 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 21.3 g |
Salt | 0.1 g |
Förvaras i högst null°C för optimal hållbarhet.
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Menigo Foodservice AB
Org.nr: 556044-4647
I en portion på 100g finns det 21.3g protein.
Per 100g portion innehåller Ytterlår SE 0g kolhydrater tillsammans med 2.8g fett.