Denna oxfilé är djupkyllagrad och är ett av Scans möraste kött. Den extra mörningen kommer genom lagring vid låg temperatur under minst 5 veckor. Rumstemperera gärna köttet i 30 minuter. Krydda med salt och svartpeppar. Bryn därefter filén hel eller i tjocka skivor, i smör och olja. Stek färdigt i ugn på 125°C till en innertemperatur av 58°C för rosa kött. Låt köttet vila innan det serveras. Till nötkött passar många kryddor bl.a timjan.
Storlek
2110gram

INGREDIENSER: Oxfilé av svenskt nötkött
| Näringsämne | Per 100g |
|---|---|
| Energi | 511 kJ |
| Energi | 122 kcal |
| Fett | 4.4 g |
| - Varav mättat fett | 1.9 g |
| Kolhydrat | 0 g |
| - Varav sockerarter | 0 g |
| Protein | 20.6 g |
| Salt | 0.1 g |
Förvaras i högst 4°C för optimal hållbarhet upp till 14 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 4°C
Total hållbarhet
Upp till 14 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Scan Sverige AB
Org.nr: 556655-4597
I en portion på 100g finns det 20.6g protein.
Per 100g portion innehåller Oxfilé 0g kolhydrater tillsammans med 4.4g fett.