Njurtapp är en v-formad styckningsdetalj som sitter mellan djurets lungor. Detta är den muskel som håller ihop ett antal inre organ i kroppen på nötdjuret. Njurtappen är en muskel som får arbeta mycket vilket gör att den har relativt grova fibrer med en kraftig, god och lite söt smak som påminner om viltkött. Brukar även kallas, Butchers steak, för är omtyckt av slaktaren själv.
Storlek
1500gram
Nötkött.
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 767 kJ |
Energi | 184 kcal |
Fett | 12 g |
- Varav mättat fett | 2.5 g |
Kolhydrat | 0 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 19 g |
Salt | 0.1 g |
Förvaras i högst 6°C för optimal hållbarhet upp till 20 dagar.
Förvaringstemperatur
Maximum 6°C
Total hållbarhet
Upp till 20 dagar
Tillverkningsland
Finland
Företag
Snellmans Köttförädling AB
I en portion på 100g finns det 19g protein.
Per 100g portion innehåller Njurtapp 0g kolhydrater tillsammans med 12g fett.