Havsallatens spröda salladslika blad och den karaktäristiska smaken gör den mycket eftertraktad inom matlagning. Havssallat kan ätas rå och har tydliga toner av hav och skaldjur, doften påminner starkt om tryffel. Ett tips är att tillaga vit fisk inlindad i havssallat. Fiskköttet tar åt sig av smaken och behåller sin saftighet. Havssallaten å andra sidan skapar ett krispigt smakrikt "skinn" runt fisken. Havssallat innehåller en mängd olika vitaminer, mineraler, kostfiber samt är en rik källa till protein. Som med alla livsmedel är det dock viktigt att äta havssallat i måttliga mängder som en del av en balanserad kost. Havssallaten är klimatsmart, motverkar försurning och växer naturligt, utan gödning eller bevattning. Odling av alger bidrar till att rena havet.
Storlek
250gram
Havssallat (Ulva Fenestrata)* *Ekologisk ingrediens.
Vi vill även informera om att produkten tillverkas i en miljö där blötdjur, fisk och kräftdjur hanteras, och kan därför innehålla spår av dessa. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 178 kJ |
Energi | 43 kcal |
Fett | 0.36 g |
Kolhydrat | 2.74 g |
- Varav sockerarter | 0.1 g |
Protein | 4.91 g |
Salt | 1.01 g |
Fiber | 4.3 g |
Förvaras i 4°C till 8°C för optimal hållbarhet upp till 5 dagar.
Förvaringstemperatur
4°C till 8°C
Total hållbarhet
Upp till 5 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Nordic Seafarm AB
Org.nr: 559057-6004
I en portion på 100g finns det 4.91g protein.
Per 100g portion innehåller Färsk Havssallat KRAV 2.74g kolhydrater tillsammans med 0.36g fett.
Färsk Havssallat KRAV är fri från deklarerade allergener.
På grund av tillverkningsprocessen kan Färsk Havssallat KRAV innehålla spår av följande allergener: blötdjur, fisk och kräftdjur.
Du kan kontakta Nordic Seafarm AB på följande sätt: E-post: info@nordicseafarm.com. Adress: Masthamsgatan 3 , 413 27 Göteborg.