Havre är ett osötat, nyckelhålsmärkt matbröd med högt fiberinnehåll och bakat med hela 20 % fullkorn. Förutom att vara glutenfritt är brödet även fritt från laktos och mjölkprotein. Ren, glutenfri havre har många fina egenskaper som gör det till ett perfekt inslag i en glutenfri kost. Att tillföra havre i brödet ökar mängden fullkorn, vitaminer och mineraler – samtidigt som brödet får en fyllig, rund och god smak.
Storlek
500gram
GLUTENFRI VETESTÄRKELSE, vatten, GLUTENFRIA FULLKORNSHAVREFLINGOR (13%), GLUTENFRITT MALTEXTRAKT (KORN), förtjockningsmedel (cellulosagummi, guarkärnmjöl, xantangummi), maltodextrin (majs), sirap (endast som jästnäring), jäst, rapsolja, psylliumfröskal, majsstärkelse, emulgeringsmedel (lecitin [raps], mono- och diglycerider av fettsyror [veg.]), salt, aromer. Innehåller 13% fullkorn, motsvarar 22% av torrvikten. KAN INNEHÅLLA SPÅR AV ÄGG.
Vi vill även informera om att produkten tillverkas i en miljö där ägg hanteras, och kan därför innehålla spår av detta. Om du är allergisk mot något av dessa ämnen, vänligen ta detta i beaktande..
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 1000 kJ |
Energi | 240 kcal |
Fett | 3.4 g |
- Varav mättat fett | 0.7 g |
Kolhydrat | 46 g |
- Varav sockerarter | 3.6 g |
Protein | 2.2 g |
Salt | 1 g |
Fiber | 5.7 g |
Förvaras i -30°C till -18°C för optimal hållbarhet upp till 457 dagar.
Förvaringstemperatur
-30°C till -18°C
Total hållbarhet
Upp till 457 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Fria Bröd AB
Org.nr: 556519-7968
I en portion på 100g finns det 2.2g protein.
Per 100g portion innehåller Havre 46g kolhydrater tillsammans med 3.4g fett.
Havre är fri från deklarerade allergener.
På grund av tillverkningsprocessen kan Havre innehålla spår av ägg.
Du kan kontakta Fria Bröd AB på följande sätt: Telefon: 031-755 01 00. E-post: info@fria.se. Adress: Gröenvägen 2, 438 91 Landvetter.