Kotlettraden är lammets mittparti av ryggen och klassas som den finaste delen på djuret. Utav kotlettraden finns en mängd olika detaljer att stycka ur. Av den främre delen brukar man göra lammracks medans den bakre delen skivas rätt av och kallas då lammkotletter. Lammkotletter passar utmärt att marinera med färska örter så som timjan, rosmarin och varför inte servera med en getostkräm.
Lammkött 100 %
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 432 kJ |
Energi | 103 kcal |
Fett | 2.5 g |
- Varav mättat fett | 1.2 g |
Kolhydrat | 0 g |
- Varav sockerarter | 0 g |
Protein | 20 g |
Salt | 0.2 g |
Förvaras i högst null°C för optimal hållbarhet.
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Menigo Foodservice AB
Org.nr: 556044-4647
I en portion på 100g finns det 20g protein.
Per 100g portion innehåller Lammkotlett SE 0g kolhydrater tillsammans med 2.5g fett.