Bollar baserade på ärtprotein från svenskodlade ärter med en kryddig och fyllig smak. Ärtbollarna är rika på protein och glutenfria och är tillverkade i Sverige. De är inte baserad på soja, de innehåller inte heller ägg eller mjölk och är därmed helt veganska. Serveras med fördel traditionsenligt till potatismos eller pasta. Vegobollar kan även servas i pitabröd tillsammans med en god sallad. Vikt per boll ca 11,3g
Storlek
300gram
Vatten, ärtprotein 22%*, lök, vegetabiliska oljor (raps, shea), potatisstärkelse, stabiliseringsmedel (methylcellulosa), potatisflingor, naturliga aromer, citrusfiber, druvsocker, potatisfiber, salt, arom, socker, lökpulver, grönsaksbuljong (lök, purjolökextrakt, morotsextrakt, kryddor), svartpeppar, majsstärkelse. *Svenskodlade ärtor. Rapsolja till stekning
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 924 kJ |
Energi | 223 kcal |
Fett | 14 g |
- Varav mättat fett | 2.2 g |
Kolhydrat | 5.4 g |
- Varav sockerarter | 1.3 g |
Protein | 17 g |
Salt | 1.5 g |
Fiber | 3.4 g |
Förvaras i -25°C till -18°C för optimal hållbarhet upp till 545 dagar.
Förvaringstemperatur
-25°C till -18°C
Total hållbarhet
Upp till 545 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Lantmännen Cerealia
Org.nr: 556017-2222
I en portion på 100g finns det 17g protein.
Per 100g portion innehåller Vegoboll Ärta 5.4g kolhydrater tillsammans med 14g fett.