Havtorn (Hippophae rhamnoides) var en av de första bärbuskar som växte i Norden efter istiden. Bären växer tätt i klasar mellan taggarna på grenarna och är svåra att plocka. Havtorn plantan kan bli 30-50 år gammal, och trivs bra i vårt skandinaviska klimat. Storleken och färgen på havtorn kan variera från gul till orange beroende på busken och skördetiden. Havtornsbäret är mycket rikt på omega-7-fettsyror, vilka har visat sig vara gynnsamma för slemhinnor och hud, men innehåller även fettsyror som omega-3, omega-6 och omega-9. Havtorn innehåller förutom de nyttiga fettsyrorna också A-vitamin, C-vitamin och antioxidanter. Havtorn passar utmärkt att frysa in då de syrliga bären blir något mildare i smaken. Använd i smoothies, juicer, på frukostfilen/yoghurten eller i desserter. Packas och kontrolleras av Magnihill AB i Sverige.
Storlek
1000gram
100% Havtorn
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 360 kJ |
Energi | 90 kcal |
Fett | 5 g |
- Varav mättat fett | 1.1 g |
Kolhydrat | 6.3 g |
- Varav sockerarter | 6.2 g |
Protein | 0.7 g |
Salt | 0.01 g |
Förvaras i -30°C till -18°C för optimal hållbarhet upp till 720 dagar.
Förvaringstemperatur
-30°C till -18°C
Total hållbarhet
Upp till 720 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Magnihill AB
Org.nr: 556435-4610
I en portion på 100g finns det 0.7g protein.
Per 100g portion innehåller Havtorn 6.3g kolhydrater tillsammans med 5g fett.