Våra ekologiska vilda blåbär kommer från skogarna i norra Sverige, där de mognar i augusti månad. Fullmogna vilda blåbär är små och har ett saftigt fruktkött, som trots plantans namn är mörkt vinrött. Smaken är söt och lätt syrlig. Våra blåbär är vildväxande och plockas för hand och transporteras direkt till produktionsanläggningen som ligger i närområdet. I anläggningen rensas och sorteras bären för att sedan frysas in. Blåbären är KRAV-certifierade vilket innebär att marken inte får ha konstgödslats och besprutats de senaste tre åren. Ingen plockning är tillåten på hyggen de tre närmaste åren efter trädplantering, eftersom skogsplantorna ofta är behandlade med kemiska medel. Området får heller inte ligga för nära trafikerad väg eller annan föroreningskälla. Dessutom ska cesiumhalten i marken kontrolleras och får inte överstiga de gränsvärden KRAV har satt upp. Ett socialt ansvarstagande är också en viktig del i KRAV-märkningen.
Storlek
250gram
100 % ekologiska svenska Blåbär*, *KRAV-ekologisk ingrediens
Näringsämne | Per 100g |
---|---|
Energi | 200 kJ |
Energi | 45 kcal |
Fett | 0.5 g |
- Varav mättat fett | 0 g |
Kolhydrat | 10 g |
- Varav sockerarter | 6.4 g |
Protein | 0.7 g |
Salt | 0 g |
Förvaras i -40°C till -18°C för optimal hållbarhet upp till 720 dagar.
Förvaringstemperatur
-40°C till -18°C
Total hållbarhet
Upp till 720 dagar
Tillverkningsland
Sverige
Företag
Magnihill AB
Org.nr: 556435-4610
I en portion på 100g finns det 0.7g protein.
Per 100g portion innehåller Blåbär svenska KRAV 10g kolhydrater tillsammans med 0.5g fett.