stekt abborre

Stekt Abborre

Course: Alla recept, FiskDifficulty: Lätt
Portioner

4

portioner
Tidsåtgång

30

minutes

Klassiskt, snabbt och enkelt recept på stekta abborrefiléer med lätt panering.

Ingredienser

  • 8 abborrfiléer

  • 1 ägg

  • 1 dl ströbröd

  • 2 msk smör + 1 msk olja

  • Salt och peppar

Gör såhär

  • Vänd abborrfiléerna i uppvispat ägg och därefter i ströbröd som blandats med salt och peppar. Låt paneringen stelna.
  • Hetta upp smör och olja i en stekpanna tills smöret är lätt brynt. Lägg ner filéerna och stek dem frasiga i ca 5 minuter på varje sida.

Anteckningar

  • För att göra den glutenfri kan du skippa panering och enbart salta/peppra fisken innan den steks i pannan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *