Hemköp hemleverans

Hemköp hemleverans

När du har skapat ditt användarkonto på hemköp.se och det är dags att börja handla så kan du välja att få dina varor hemkörda. De flesta matbutiker gör det möjligt att antingen hämta upp sina varor färdigpackade i butiken eller beställa hemleverans. När du har skapat ett användarkonto och vill börja handla så kommer du få valet att välja hemleverans eller ”hämta i butik”. Det går även att handla först för att sedan välja leveranssätt.

Hur fungerar det då när man väljer hemleverans? Kika nedan i en steg för steg-guide:

  • Skapa användarkonto

Det första steget är att skapa ett användarkonto vilket gör dig medlem i Klubb Hemköp. Som medlem i Klubb Hemköp samlar du poäng och kan nyttja fina erbjudanden och rabatter. Det kostar ingenting att vara med i klubben, dessutom anpassas varor personligen baserat på vad du brukar handla för att det ska vara ännu enklare att hitta på hemsidan.

  • Välj hemleverans eller upphämtning

Här kan du välja hemleverans som leveransmetod. Du kommer att bli ombedd skriva in ditt postnummer för att säkerställa att hemleverans är möjligt till din adress. Du kan nu välja en leveransdag och en leveranstid, det är möjligt att se tider och boka in 8 dagar framåt. 

  • Handla dina varor och lägg till betalmetod

Handla dina varor i online-butiken. Du kommer märka hur enkelt det är att enkelt hitta varor genom att antingen navigera i kategorierna eller genom att söka efter specifika produkter. Glöm heller inte bort att kika in på ”Recept” kategorin för att finna massvis med inspiration. När du har handlat färdigt genomför du din beställning och väljer betalmetod. 

  • Hemleverans 

Leveransen genomförs på bestämd dag och tid. Ta del av möjligheten att lägga din besparade tid på annat och slipp betala bensinpengar för ständiga tripper till matbutiken.

Att tänka på inför leveransen

Dina köpta varor levereras färdigpackade i kassar direkt till dörren. Var beredd på att visa upp legitimation om du har köpt varor som kräver 18-års åldersgräns. Du kan även räkna med att dina kylvaror har fraktats i en kylbil med garanti på obruten kylkedja.

Svårare än så är det inte! När din hemleverans börjar närma sig kommer du att få en SMS-bekräftelse på din leveranstid. Dessutom får du en länk där du kan följa din leverans och se hur många stopp det är kvar innan bilen är framme vid din adress.

Kostnad för hemleverans

När du väljer hemleverans tillkommer det en leveransavgift. Avgiften kan variera. Vanligtvis ligger leveransavgiften mellan 49-99 kronor, detta beror delvis på vilken leveranstid du väljer. Det finns också en serviceavgift som tillkommer på 49 kronor när du handlar under 700 kronor.