MatbutikBetygHöjdpunkterHemleveransErbjudande

betyg-matbetyg-matbetyg-matbetyg-matbetyg-mat
Mer om Hemköp Online

200 kr nykundsrabatt
vid köp över 800kr 

Ange kod: NY200

Ja
betyg-matbetyg-matbetyg-matbetyg-matbetyg-mat
Läs mer om Mat.se

200 kr nykundsrabatt
vid köp över 750 kr
Ange kod: NY200

Ja
Matsmart Onlinebetyg-matbetyg-matbetyg-matbetyg-matbetyg-mat
Mer om Matsmart

Nykundsrabatt 10%
på köp över 600 kr

Ja, även postombud
till hela Sverige

Hemköp Online

Hemköp är bland svenskarna en välkänd matbutikskedja som funnits i över 50 år. Hemköp ingår i Axfood koncernen och har över 200 butiker i landet där de flesta ligger söderut. Hemköp har sedan starten alltid strävat efter att ge inspiration till hushåll över hela Sverige för att hitta en matglädje i vardagen. Utbudet hos Hemköp är väldigt brett, de är välkända för att ha förmånliga priser oavsett om du handlar fysiskt i en butik eller online.

Enkelt och roligt

Hemköp Online är ett väldigt populärt alternativ där kunder kan handla sina varor direkt på nätet för att sedan hämta upp i butik eller få hemleverans. Hemköp har skapat en webbplats som känns rolig och inspirerande där det är enkelt att hitta sina varor. Kunder som första gången handlar sina varor via Hemköp Online märker hur enkelt det är att navigera sig mellan de olika menyerna och kategorierna. En väldigt viktig sökfunktion finns även tillgänglig som är perfekt att använda när man vet exakt vad det är man ska inhandla.

Alla kan handla hos Hemköp Online

Vi vill påstå att i princip alla kan handla hos Hemköp online, hemsidan är användarvänlig och anpassad för att alla ska klara av att handla. Även för äldre som kanske inte är lika datakunniga så tror vi att det kan gå bra att hitta sina varor och genomföra beställning med leverans. Såhär enkelt är det att handla online hos Hemköp:

 • Skapa ett användarkonto
 • Skriv in ditt postnummer 
 • Välj upphämtning eller hemleverans
 • Välj dina varor
 • Lägg till en betalningsmetod
 • Slutför köpet

De flesta som provar på att handla mat hos Hemköp Online blir förvånade av hur enkelt och smidigt det är. På senaste tiden har det blivit populärt att handla mat online för oss svenskar. Corona-situationen har delvis snabbat på denna förändring där fler och fler svenskar handlar sina varor direkt på nätet. I Sverige har vi länge varit bra på att handla saker på nätet, att handla sin frukost, lunch och middag på nätet har blivit en naturlig utveckling och vi tror att det bara kommer bli vanligare och vanligare. 

Fördelar med att handla hos Hemköp Online

Det finns många fördelar med att handla sin mat online, när det gäller Hemköp så tycker vi att de är väldigt bra på att ge inspiration. Hemköp har specifika kategorier där man kan bläddra bland recept och enkelt inhandla alla varor som krävs för tillagningen genom ett klick. Hemköp har satsat stort på att göra sin hemsida inbjudande, det är enkelt att hitta olika kategorier som ”ekologiskt” och ”vegetarisk” för att ge ett exempel.

Kategorier 

Att handla mat online bör vara enkelt, det bör vara enkelt att hitta varor som man specifikt är ute efter. Det bör också vara enkelt att få inspiration genom att kunna navigera i menyer och kategorier där man få upp flera olika märken av en produkt för att snabbt och enkelt kunna jämföra dessa. Hemköp har skapat en hemsida som uppfyller alla dessa moment och många därtill. 

Det vanligaste sättet att handla mat online är att antingen söka i sökfältet efter sina varor, eller att bläddra i de olika kategorier som finns för att hitta varor och inspiration. Här är några exempel på kategorier hos Hemköp: 

 • Kött & Fågel
 • Chark & Pålägg
 • Färdigmat
 • Fisk & skaldjur
 • Vegetariskt
 • Mejeri, ost & ägg
 • Frukt & grönt
 • Bröd & kakor
 • Skafferi
 • Fryst

När man hoppar in på kategorin ”kött & fågel” kan man enkelt välja vidare om man är ute efter kött eller fågel. Om vi då väljer ”kött” så får vi upp under-menyer där det går att välja exempelvis köttfärs, kassler eller nötkött. Utöver detta så går det att sortera ytterligare på ”populärast”, ”billigast” eller A – Ö. Det är med andra ord väldigt enkelt att snabbt klicka fram de kategorier man vill bläddra i för att hitta olika produkter. När man är ute efter att hitta varor till ett lågt pris går det även att sortera på detta.

Säsongsbaserade tips

Som vi tidigare har nämnt jobbar Hemköp mycket med att erbjuda tips, råd och matglädje. Allt för att du ska hitta inspiration och hitta nya spännande måltider. 

Hemköp är även duktiga på att tipsa om säsongsbaserade recept. I skrivande stund hittar vi exempelvis en egen kategori där man hittar alla möjliga olika recept till sportlovet. Som kund hos Hemköp kan du räkna med att hitta tonvis med tips på maträtter och recept som passar till den årstid vi befinner oss i.

Recept och matglädje

Hemköp har skapat en specifik kategori där det går att hitta hundratals recept. På receptsidan går det att ta del av ändlös inspiration i form av middagar, luncher, desserter och annat. När man klickar sig in på ett recept hittar man instruktioner på hur man tillagar rätten och vilka ingredienser som behövs. 

De flesta recept som finns tillgängliga har en liten symbol som heter ”Köp recept”. Detta innebär att man klicka på knappen ”Köp varor” för att lägga till alla de ingredienser som behövs direkt i sin varukorg. Det är ett väldigt smidigt sätt att hitta inspiration för att sedan enkelt lägga till alla ingredienser som behövs till rätten. 

Matglädje är en annan kategori hos Hemköp Online där du kan välja och vraka mellan olika recept som är framtagna från olika sorters matälskare. Du hittar all möjlig inspiration från kockar, tv-personligheter med flera som förutom recept presenterar dig med olika tips som kan hjälpa med matlagningen i vardagen. 

Hållbarhet och klimat

En viktig aspekt gällande matvaror tycker vi är att matbutikerna tar ansvar för miljöpåverkan och ser till att maten som produceras och säljs gör detta under rättvisa förhållanden. Hemköp lägger stort fokus på att ta sitt ansvar genom att sätta hållbara varor först och fokusera sitt sortiment mot de bästa valen för klimatet. 

Det finns en plan på att halvera konsumenternas klimatpåverkan från livsmedelskonsumtion till 2030. Hemköp vill vara en av de matbutiker som är med och skapar en smartare matvärld genom att bland annat öka andelen baljväxter, schyssta proteiner och fullkorn bland varor som säljs. Hälsosam och god mat som produceras under bra förhållanden kan förbättra klimatpåverkan och skapa helt nya matupplevelser.